top of page

Casa Valldeperas

Subirats- Sant Sadurni d'Anoia 

Alt Penedès- Bcn 50km

Gir 144 | Tarr 70 | Ll 127

activitats de temporada

La Verema A finals de setembre, anirem a veure la vinya i farem el procés per aconseguir extreure el most (recollirem raïm i el trepitjarem). Visitarem la bodega i explicarem el procés d’envelliment, embotellat i etiquetatge del vi.

La Castanyada Quan és temps de collir castanyes, la Maria Castanyera ens explicarà la seva història. Cantarem, ballarem i torrarem castanyes. També podem fer panellets. (A consultar). Per Tots Sants els campaners havien de tocar a difunts tota la nit per tal que ningú no s'oblidés de resar per les ànimes del purgatori i pels fidels difunts. A la mitjanit veïns i feligresos s'apropaven a l'església i compartien amb els campaners fruits secs, galetes, dolços i vi dolç.

El bosc a la Tardor Ens endinsarem al bosc, per veure què passa a la tardor, conèixer el canvi d’estació i com es transforma el bosc. Coneixerem la diferent flora que ens ofereix el clima mediterrani. Recollirem unes mostres i farem un herbari.

Carnestoltes En el seu pregó, el rei dóna permís per passar-s'ho bé sense limitacions: és el moment de ballar i desfilar disfressat. Però el caos i la bogeria només duren fins el dimarts. Aquest dia la gent s'adona que tant desordre no és bo. El Rei Carnestoltes en donarà permís per passar-ho bé!! Ens farem una disfressa, ballarem, cantarem i desfilarem al so de la música.

La llegenda de Sant Jordi Realitzarem diferents racons per treballar el dia de Sant Jordi: farem una rosa de fang, un punt de llibre i una obra de teatre de la llegenda de Sant Jordi on participaran tots els nens i monitors.

Tots a una En aquesta activitat, volem aconseguir la construcció d’un equip mitjançant diferents proves, jocs, dinàmiques i activitats. Haurem d’ajudar-nos mútuament a assolir una fita determinada.

Gimcana d'inici o fi de curs Una gimcana lúdica amb proves refrescants ens farà divertint-se d’allò més en la època de més calor. Aprofitarem per conscienciar d’un bé que cal preservar i que és indispensable per la vida de les persones, animals i plantes.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/10

activitats durant tot l'any 

Taller de pa artesà Podria ser que el pa en l’alimentació de la humanitat aparegui sobre l’any 8000ac, és per això que cuidem fins l’últim detall d’aquest taller, aliments, orígens, diferents tipus de cereals, i una cocció lenta en un forn de llenya. (A consultar)

El cicle de l’aigua L'aigua és un element indispensable per a la vida de les persones, els animals i les plantes. Si hi penses una mica, t'adonaràs que l'aigua, malgrat no sempre n'hi hagi prou per a tothom, és contínuament present en les teves activitats diàries. Per això l'aigua és un bé que cal saber administrar i no malgastar inútilment.

Activitats temàtiques Són un conjunt d’activitats pensades i preparades per la diversió del infant; podrem venir un dia a veure el Indi Ploma Blanca i conèixer les seves costums; ballar i saltar amb el circ del Dr. Sapastre o conèixer la història del Drac Merlot.

Grans exploradors Cartografia Corbes de nivell i creació de la nostra maqueta, com llegir la llegenda cartogràfica, com treure un rumb i calcular l’altímetre a través de la maqueta que crearem, treballarem la orientació amb el mapa i la brúixola.  

La Fúria de la natura Coneixerem la flora i la fauna del nostre entorn i aprendrem les tècniques d’orientació amb elements naturals del bosc, aquesta activitat està pensada per apropar el medi natural i coneix-te’l de més a prop .  

L’energia solar Entre les diverses fonts d’energies renovables, la radiació solar és la principal i la més abundant. Històricament, arreu del món el sol ha estat una de les fonts d’energia principalment utilitzada pels humans per produir calor, sigui d’una manera directe, indirecte, natural o artificial, aquesta és la anomenada emergia solar.

Sóc Terrisser Al nostre Taller de Terrisseria, podran veure una demostració de peces al torn i una exposició de peces de terrissa, que es feien servir antigament per a l’ús quotidià. A més podran presenciar tot el procés d’el·laboració d’una peça. Des de l’inici, fins a l’ acabat final.

Per acabar i una vegada l’alumne hagi vist com es fa un gerro al torn, també podrà participar en l’el·laboració de la seva pròpia peça.

bottom of page